Company Logo

Bierproefavond

Ondertussen al een kleine traditie. De zaterdag van Holven kermis, wordt er door KWB Holven een Bierproefavond georganiseerd. (voor actuele info: zie Jaarkalender of Raakje)

We mogen best eens chauvinistisch zijn: wij zijn het beste bierland van de ganse wereld! Zo’n diversiteit vind je nergens. Dit is dan ook (soms een beetje miskent) onze cultuur. Wat voor de Fransen de wijn is, is voor ons het bier. Ons land telt honderden brouwers. Niet allemaal commercieel. En vraag het maar aan een bouwer, het is veel moeilijker om een bier te brouwen dan om wijn te maken!

Jaarlijks nodigen we iemand uit, die hierover komt spreken. En natuurlijk mogen we de bieren die hij voorteld ook proeven. Het is niet de bedoeling dat we bieren gaan verkopen – er is dus geen aankoopverplichting (zoals nogal vaak op een wijnproefavond). Het is dus enkel de bedoeling om mensen in contact te laten komen met de verschillende bieren. Telkens brengen we een ander thema. Telkens ander, soms zeer verrassende, bieren. Een gezellige avond, telkens een schot in de roos.

 

 
Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla templates 1.6  Valid XHTML and CSS and johan alen as Yellow Fellow.